Nordmarka

Nordmarka
Danmark fra Larkollen

mandag 11. juli 2016

Feriemodus: Falsterbo
Falsterbo...
Etter 60 mil med bilkjøring på 6t er det forbundet med ekstrem nytelse å løpe barbeint i strandkanten lang syd i Sverige når dagen er så vakker som i dag. En overnatting på Trelleborg ga meg muligheten til å oppsøke Falsterbo som er Sveriges svar på Skagen.
Stranden neste
Falsterbo ligger helt ut mot Østersjøen og stranden stikker ut i en flere km lang sandtunge som er delvis sperret pga status som naturreservat.
Måklappen..tangen som stikker ut fra Falsterbro
Det var likevel nok å oppleve for en løpesulten dame.
Faktisk var vanntemperaturen også bra, men jeg nøyde meg med løpingen.

I Falsterbo er det virkerlig skjønn sommerstemning med små velholdte bindingsverkshus, små badehytter og rolig, rolig stemning overalt. Golf er åpenbart også en stor lidenskap med flere golfbaner i området.
Svært lenge siden jeg har løpt i sand, men det frister absolutt til gjentagelse. Kunsten er å finne akkurat det stedet som er nok mettet av vann i overgangen mellom bølge og srand til at det blir hardt nok til å løpe på. Samtidig er det åpenbart svært lite belastende å løpe på myk sand og gjennom marehalmen
Mot naturreservatet
Det ville vært sublimt å løpe rundt hele sandtangen, men det er kun mulig i november til januar og da er nok forholdene noe mindre tiltalende.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar