Nordmarka

Nordmarka
Danmark fra Larkollen

tirsdag 24. juli 2012

Øyungen rundt

Undertegnede ved idylliske Øyungen

Er det mulig å finne en mer perfekt terrengløype enn den som går rundt Øyungen? Det er det sikkert, men jeg vet ikke om noen på stående fot. Kravet til god teknikk er stort dersom du skal frem uten å bruke for mye energi og med greit tempo. En blanding av røtter, glatte svaberg, myr, fine stier og litt grus. Jin og jeg løp sammen igjen som vanlig på tirsdager. Det ble en fin tur på en varm, men fuktig kveld. Vi fikk begge stadig gode eksempler på at en egenskap er den viktigste av alle når det gjelder løpesko til terrenget-gripeevnen. Jin bruker Salomon og de er mildt sagt elendige. Der er vi begge enige. I dag var Jin uheldig igjen og fikk et fall. Skoene må ta noe av skylden for det. Heldigvis gikk det bra og det er det viktigste av alt. Selv bruker jeg Innovate. Lette med utmerket gripeevne.
Det skal svært mye til før jeg opplever problemer med festet.

Turen vår gikk opp fra Skar. Først bratt opp fra parkeringsplassen og deretter jevnt stigende frem mot stidelet ned fra Fagervann. På veien opp er det fint utsyn mot Maridalsalpene.

Maridalsalpene
Snart er vi ved stidelet og vi tar til høyre nedover mot Øyungsdammen. Det er lett å løpe nedover og vi er fremme ved stidelet til Gåslungen kort etter.

Stidele mot Gåslungen
Turen går videre langs vestbredden av Øyngen-vi løper mer eller mindre langs vannkanten på svabergene-nydelig. Vi passerere noen tålmodige sportsfiskere og jeg forhører meg om fiskelykken som dessverre har vært dårlig i dag. Humøret er imidlertid godt og det er det viktigste :-)
Det er nydelig langs vannbredden.

Vestbredden av Øyungen
Humør er det viktig å beholde når fotfestet glipper som Jin var utsatt for. Jin er like blid for det, men Salamon-skoene er definitivt på vei ut slik jeg forstår det :-)

Godt med tilgang på vann når beina skal rengjøres etter et fall
 Vi treffer på noen andre løpere som kanskje er ute og trener til Halvtraveren som går i denne traseen. Jeg finner et gammel retningsskilt for løpet som noen idioter har plassert med pilen ut i ingenmannsland. Skiltet får en ublid skjebne av oss før løpeturen fortsetter.
Vi er snart fremme på grusvegen og følger denne forbi idylliske Gåslungen og frem til Liggeren gård.
Det er to fornøyde løpere som kan ankomme Liggeren gård.

Jin ved Liggeren gård

Undertegnede ved Liggeren gård

Raudløkollen
Liggeren Gård er en perle og byr i tillegg på god utsikt sørover. Vi ser bl.a. Raudløkkollen i det fjerne.
Vi tar fatt på østsiden av Øyungen og denne delen er langt mer løpbar med fine stier. Det er herlig å kjenne et kroppen fungerer sånn noenlunde og etterhvert kjenne at teknikken sitter sånn der. Snart er vi fremme ved den uferdige damkronen ved Øyungen.

Øyungsdammen

Resten av løpeturen går på grus nedover på østsiden av Skarselva og frem til bilen ved Skar leir.
GPS-klokka ble hjemme idag, men løpeturen var ca 10 km og foregikk over et tidsrom på ca 1,5 med anslått antall høydemeter til 250.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar