Nordmarka

Nordmarka
Danmark fra Larkollen

mandag 6. april 2015

Vår i Østmarka

Sør-Elvåga
Endelig var det duket for en løpetur i Østmarka igjen. Dagens løpetur startet og sluttet på parkeringsplassen nedenfor Sandbakken. Fra den løp jeg nordover over Sotåsen og frem til Pettersbråtan og krysset mellom Nord og Sør-Elvåga. Videre sørover forbi Nordre og Søndre Skytten, Eriksvann før kursen ble satt østover tilbake til Sandbakken. En fabelaktig runde med stedvis bart og stedvis snø(som var grei å løpe på).

Bakken opp fra parkeringsplassen byr alltid på en realitetsorientering, men det er bare å legge inn krabbegiret så kommer jeg oppover.Lenger inne er det fortsatt folk ute i det fine været, men det blir de siste jeg ser før jeg er ved Griseputten etter nesten endt runde. Jeg forlater snart rødstien og legger i vei nordover mot Smørholet. Det er godt å løpe på bare og varme svaberg under furutrærne.Det går ikke an å ha det bedre enn dette tidlig en vakker vårkveld.

Fornøyd løper
Selv om det henger en liten rest av en infeksjon som "slo rot" for 2 mnd siden, er det krefter nok i kroppen til å få meg fremover. Ned i Smørholet er det vinter forsatt.Det er det også over Sotåsen og det skyldes nok at blåstien ligger på østsiden av åsen. Snøen er imidlertid hard og grei å løpe på. Vel fremme ved stidelet er det fortsatt noen rester av vinter, men den som vil gå på ski her må vel være over gjennomsnittet interessert. Jeg var imidlertid en rusletur ved Solemskogen på lørdag og her var det fortsatt mulig å skiløpe.Vel fremme ved broen i nordenden av Sør-Elvåga er det like idyllisk som alltid. Det er et vakkert sted. "Isen" på vannene er nok lite bæredyktig og forsvinner vel om ikke altfor lenge. Jeg tar fatt på stigningene som skal ta meg opp til stidelet ovenfor Nordre Skytten.Nordre Skytten
Her er det fortsatt en del snø som i tillegg er noe løs og jeg blir hensatt til å gå oppover motene inntil bæreeven er reetablert.

Stidele mot Søndre Skytten
Etter en del snø innledningsvis også etter stidelet åpner det seg opp og da får også sola mer tak. Resultatet er bar sti og flott løpbarhet nedover.

Det er så varmt i bakken at jeg ser meg ekstra godt for i tilfellet hoggormen er ute for å "sole" seg.
Overgangen fra snøføre til bart underlag er alltid litt krevende før teknikken er på plass igjen på det bare underlaget. Det å løpe på snø hele vinteren gjør noe med teknikken.

Søndre Skytten

Sørenden av Sør-Elvåga
 I sørenden av Sør-Elvåga løper jeg videre sørover mot Eriksvann. Innledningsvis er det en del snø før jeg ankommer nordenden av Eriksvann.Broen som går over bekken fra Simmingsmyr har sett bedre dager.Vel fremme ved Eriksvann er det bare vakkert å løpe langs østsiden.
Ved sørenden av Eriksvann finner jeg stidelet mitt og setter kursen vestover mot Sandbakken.


Utsynet nordover mot Eriksvann er betagende som alltid. Snart blir vel isen borte også her.Det går bratt opp til Griseputten og deretter over svabergene og ned til Sandbakken hvor alt er stille på tunet.

Sandbakken
Kort etter er jeg ved bilen igjen og kan se tilbake på en flott runde i Østmarka.3 kommentarer:

 1. Ser herlig ut.... sjøl var jeg på en 15 km tur rundt Dragsjøen sør for Årnes i nesten helt snøfritt terreng.

  SvarSlett
 2. Nydelig lesing og ikke minst bilder. Det gav meg sparket bak til å bruke studiedagen på skauen. Hadde en strålende tur med sol, fuglekvitter og vår lukt :-)

  SvarSlett
 3. Olav, Kjetil,
  Godt å høre at dere også trives ute i skogen :-)

  SvarSlett