Nordmarka

Nordmarka
Danmark fra Larkollen

søndag 3. august 2014

NUC 26 Rekognosering

Ved Kamphaug
På en litt uvanlig sommerdag til denne sommeren å være, med overskyet og litt regn, fikk vi en fin løpetur i løypa til NUC 26. Med på løpeturen var Monica, Knut og Ragnar.
Løypa har jeg vært gjennom før med anledningen var et tilbud til de som skulle løpe NUC 100 / NUC 26 å bli litt kjent med løypa, samt for de som bare ville ha en fin treningstur i Nordmarka.
Turen gikk i rolig langturtempo med innlagte, korte pauser for spising av blåbær og bringebær.
Løypa begynner relativt friskt med stigning bratt opp til stidele-som er siste sjekkpunkt før målgang-og deretter opp og forbi Fagervann og videre over åsen mot Kamphaug.
På veien passerer vi Rundemyra.

Rundemyra
Fra Kamphaug går løypa over Kamphaugåsen og frem til grusvegen som går forbi Gåslungen, Helvetesfoss og frem til stidele mot neste sjekkpunkt-Kvehøgda. Her er det bratt opp og Ragnar imponerer oss alle med å løpe lett som en geit oppover. Vi forenes ved sjekkpunktet og løper videre mot Helgeren.

På vei mot Helgeren
Lenger inne har det vært utført hogstaktivitet i løpet av sommeren. Det må ha vært nylig for skogen var urørt både i vår-når jeg løp forbi her-og tidligere i sommer-når Knut løp gjennom løypa her.
Snart er vi fremme ved Helgeren og kan nyte utsynet mot det vakre vannet vi skal løpe helt rundt.

Helgeren
Vannstanden er lav etter det som fortjener betegnelsen "tørkesommer". La oss håpe på mer nedbør.

Kort pust i bakken ved Helgeren
Etter å ha nytt utsynet både nordover og sørover er tiden kommet for å løpe videre og første destinasjon er neste sjekkpunkt på vakre Fortjernsbråtan.


Fortjernsbråtan, Mai-2014
 Her imponerer Ragnar oss igjen idet han løper opp brattbakken mens vi andre velger å gå opp.Vel opp flater det ut og etterhver får vi god utsikt mot Helgeren igjen når vi kommer på høyde med Sandvika. Da kan det være greit å orientere seg litt.

Kartsjekk
Lenger fremme blir blåbærene fristende nok en gang og vi forsyner oss rikelig. Det er riktig smakfullt.

Monica i blåbærtuene
Etterhvert nærmer vi oss Sølvvika som ligger i nordenden av Helgeren og det er riktig flott her inne.

Sølvvika
Dessverre er nok dette området lite besøkt. Stien er tydelig, men relativt gjengrodd. Helt inne ligger det to hytter idyllisk til litt ovenfor bredden. De ser rimelig forlatte ut og vi er skjønt enige om at de er ytterst lite i bruk. Noen minutter senere må vår hypotese forkastes idet en bil ankommer på vei mot de samme hyttene.
Ikke lenge etter er vi ute på det som kanskje er løypas fineste parti-stien over Fuglemyrhøgda. Blåstien er av relativt ny dato slik at den ikke er veldig synlig i terrenget. Til gjengjeld har DNT merket svært godt slik at det skal være forbundet med betydelige vanskeligheter å ikke finne frem.
Det er terrengløping i stjerneklassen og det er bare å nyte.

På vei over Fuglemyrhøgda
Etter en kort vegstubb ved Gørja bærer det opp til Gørjahøgda. Her unner vi oss en liten avstikker fra stien-som går i tett skog-og ut til et gammelt hogstområde som gir fint utsyn mot Øyungen og åsen over mot Kamphaug.

Utsyn fra Gørjahøgda, mai-2014
Vel nede i bunnen av bakken sier vi farvel til selskapet med "Traver-løypa" og fortsetter ned til Liggeren gård hvor neste sjekkpunkt befinner seg.

Knut og Monica på vei mot Liggeren
Partiet langs østbredden av Øyungen er som alltid vakkert og vel fremme ved damkrona-som nylig er ombygget-kan vi, gledelig nok, konkludere med at ombyggingen synes å være vellykket.

Øyungdammen
Etter litt stigning fram til siste sjekkpunkt og stidele bærer det nedover til vårt utgangspunkt igjen-Skar leir. Vi klokker inn på ca 5t etter å ha tilbakelagt 26 km.
En riktig så fin tur er dessverre over og vi rekker også en liten prat før regnbygene jager oss alle inn i bilene.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar