Nordmarka

Nordmarka
Danmark fra Larkollen

søndag 28. september 2014

Nordmarka Ultra Challenge 2014-Løpsleders beretning


Årets løp ble gjennomført under flotte forhold med rekordstor deltakelse. Det ble levert flotte prestasjoner på alle distanser og svært mange kunne fortelle om flotte løpsopplevelser på sin løpetur gjennom Nordmarka. Vi, som arrangerer dette løpet-det 4 i rekken-er svært glad for slike tilbakemeldinger.
Distansen som skulle vise seg, ikke uventet, å bli svært krevende var NUC 100. Vi hadde 25 påmeldte og av disse startet 19. Når sluttstreken var satt var det 9 som hadde gjennomført med godkjent løp.
John Henry Strupstad ble vinner i herreklassen med en sluttid på litt over 15t, noe som innebærer en gjennomsnittshastighet på ca 6,7 km/t gjennom noe av det mest krevende terrenget Nordmarka kan by på med de først 6-7 timene i mørke. Det er en sterk sluttid.

John med kun få meter igjen av sine 100 km
John Henry kunne fortelle om trolsk natur i stummende mørke på smale stier. Et slikt langt løp byr på opp og nedturer og den største kom kanskje etter 62 km ved Sandungen litt før kl 09:00 lørdag morgen. Da var det duket for etappen over Kikutmassivet som er krevende nok. Neste mann bak der igjen var Henrik Kvisgård som passerte Sandungen 1t 40 m etter John Henry. John Henry bet tennene sammen og fullførte løpet på en måte som imponerte oss alle.
Ved Sandungen var også antall deltakere på distansen redusert med 5 til 14.
Henrik, som da var nr 2, ble til slutt nr 3 på distansen etter et flott løp.

Henrik Kvisgård med flott 3. plass
Henrik er Nordmarsentusiast på sin hals og har vært deltaker hvert år siden 2012.
Arve Haugland og Martin Hauge Nilsen har løpt i terreng før, løp lenge sammen før Arve dro ifra og fullførte på en flott 2. plass mens Martin ble nr 6.

Martin og Arve
På kvinnesiden knivet lenge Kjersti Lerkerød og Monica Strand om førsteplassen og i mål skilte det bare noe få minutter i Kjersti sitt favør. Monica var like blid for det og kunne fortelle om en sublim løpetur gjennom flott Nordmarksnatur.

Monica med flott 2.plass

I NUC 54 var deltakerantallet større. Det var påmeldt 54, hvorav 46 startet. Etter endt løp var det 33 som fikk godkjent løp, noe som er på nivå med fjoråret. Det var fullt fart allerede fra start og en gruppe på 5 personer, med vinneren-Harald Skarpeteig i spissen-passerte første sjekkpunkt først.
Blant disse var Robert Hansen, som skulle vært med i fjorårets løp, men som da ble skadet i forkant og ikke kunne delta. Robert fullførte årets løp, men tapte mye tid på årets løp pga feilløping mellom Damtangen og Kobberhaugene. Han kom likevel i mål på en flott 7 plass.
Harald Skarpeteig, Luca Roncoroni og Felix Haug knivet hardt helt til mål og de endte alle langt oppe på resultatlistene.

Felix, Harald og Luca
Ingvill Fauske vant kvinneklassen like foran Turid Sunde med Britt Paulsen på 3.plass.
Marte Pedersen, som vant fjorårets NUC 54, var med, men fikk et uhell tidlig i løpet, ble skadet og valgte å stå av.

Ingvill med pappa, Oddvar Fauske, som også deltok
Ingvill var også med i fjorårets løp og leverte gode prestasjoner også der.

De fleste av dem som valgte å avbryte løpet kom seg hjem ved egen hjelp, men Paul Machin trådte kraftig over ved Spålen og måtte hentes ved Katnosa dam med ambulanse. Martin Olafsen, en annen deltaker på distansen, hjalp Paul 7 km frem til Katnosa dam og fikk skaffet hjelp. Dette påvirket klart sluttiden til Martin, men han handlet helt rett og bistod en annen deltaker i nød.
Martin kom likevel inn til en god tid med godkjent løp og har allerede reservert plass på NUC 100 i 2015. Han får start nr 1. Martin har forøvrig fullført NUC 82 i 2012 og deltok i NUC 2011 i 2011.

Martin Olafsen
Espen og Stian Kristiansen-som begge deltok i fjorårets NUC 54 og leverte gode prestasjoner der-var også med i årets løp og løp sammen lenge, men Stian kom i mål klart bedre enn fjoråret med Espen på nivå med fjoråret.

Stian og Espen-like blide etter 54 km i skogen

I NUC 26 var det 10 påmeldte, 8 startende og 8 fullførte. Vinner av herreklassen ble Håvard Bakken mens Synne Berger vant kvinneklassen.

Fra starten på NUC 26
Arrangementet under ett er vi svært fornøyd med. De mange, gode, tilbakemeldingene fra deltakerne varmer og forteller oss at vi har funnet et konsept som gir mange gode løpsopplevelser. Da har vi oppnådd det som var en av de viktigste målsettingene med løpet.
Været var igjen bra, jeg hadde nesten sagt som vanlig og arrangementsavviklingen gikk greit.
Tidtakingen med live-visning var et klart fremskritt, noe jeg oppfattet at både deltakere og publikum var fornøyd med.
Jeg takker for i år og håper å se dere alle på startstreken også neste år.

Jannicke Bergh
Løpsleder
NUC


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar