Nordmarka

Nordmarka
Danmark fra Larkollen

søndag 13. januar 2013

Vinter og innetrening

Minneverdig kveld ved Fagervann
 Jeg liker meg best ute, men når vinteren kommer for fullt er det innetrening som gjelder.
Eneste unntaket er skiløping, men der strekker tiden kun til i enkelte helger.
Trøsten får være at det er godt å bruke tid på generell styrketrening igjen og kjenne at kroppen responderer på treningen. For tiden er det treningen fordelt på styrke, løping og svømmetrening. I tillegg til det skal det inn en ukentlig langtur på ski etterhvert-tiden strekker til det snart.
Skiløping gir mulighet til å være ute i naturen også om vinteren. Nå er det en stund siden jeg trente ute(november). Siden da har jeg gjort ære på medlemskapet i et treningsstudio som gir rikelig tilgang på det som behøves for å trene skikkelig inne. Det å avslutte en lang arbeidsdag med fysisk trening er en god opplevelse. Innetrening er greit, men aldri mer enn det. Jeg gleder meg til våren er her og det er mulig å løpe i skogen igjen.
Arbeidet mitt krever fortsatt nesten all tid, men jeg prioriterer likevel 2t til trening hver dag-det er mulig å trene skikkelig også da med litt planlegging.
Så er spørsmålet hva iallverden denne treningen skal brukes til-bortsett fra å gi fysisk og mentalt overskudd? Svaret er at jeg ikke har noen konkrete planer i noen som helst retning akkurat nå.
Jeg gleder meg over skadefrihet, treningsglede og mangel på konkurranseplaner og annet fjas.
Det viktigste er gleden over å være i aktivitet jevnlig.
Skal jeg gjøre noe fremover nå skal det være nye opplevelser som gir meg glede. Hva det er vet jeg ikke, men det finner jeg utav etterhvert.

1 kommentar:

  1. Hei Jannicke

    Hyggelig å se deg tilbake med bloggen igjen. Ser fram til å lese om dine "kjentmannsturer" i Nordmarka fra våren av. Jeg savner også muligheten til å løpe i terrenget, det blir ikke det samme med mølle på Elixia...

    Akkurat som deg har jeg trent nesten bare innendørs i vinter, sliter med å motivere meg for trening ute i kaldt vær.

    SvarSlett