Nordmarka

Nordmarka
Danmark fra Larkollen

tirsdag 25. september 2012

Kort tid igjen til Nordmarka Ultra Challenge

Øyungen en vakker høstkveld
Jeg har den udelte gleden av å løpe i Nordmarka.
Om 4 dager skal jeg få æren av å dele den gleden med alle de som toer tærne på startstreken i Nordmarka Ultra Challenge kl 0500 lørdag morgen.
Gjennom våren og sommeren har jeg løpt på kryss og tvers flere ganger gjennom løypa og gledet meg over vakker Nordmarksnatur. Den naturen ligger og venter på de modige som har tatt utfordringen og stiller til start med det som målsetting å gjennomføre 82 km med terrengløp innenfor en tidsramme på 18timer. Det krever mye mental styrke og litt fysisk kapasitet og jeg-som vet utmerket godt hva som venter dem-er imponert over alle som stiller på lørdag.

Et krevende løp starter grytidlig-0500. Det er mørkt, kanskje regner det og det går bratt oppover rett fra start i tett skog. Alle løper i mørke de første timene, gjennom  tett skog og myr. Etterhvert lysner det og dagslyset gir nye perspektiver. Det blir store naturopplevelser. Over Pershusfjellet i trolsk, urørt skog, rundt indrefileten i Nordmarka-Spålen, forbi vakre Katnosa, opp på Oslo's tak-Kjerkeberget, over Kikutmassivet, travers over Kobberhaugene, nedom krevende Bjørnsjøhelvete før avslutningen rundt Øyungen.
For mange har det blitt mørkt før de ankommer sør for Kikutmassivet. Hodelykten må på igjen for å finne veien. Trøsten er at det bare er 25 km igjen før målgang.
Det går etterhvert over Kamphaugåsen og frem til Liggeren gård med bosetning siden 1600-tallet. Her går løypa langs østenden av vakre Øyungen. Kvelden er stille og skogen er trolsk. Kanskje er det røyklukt fra bål langs bredden. Det er kun få km igjen før målgang. Den siste kneika opp til siste sjekkpunktet er nok litt krevende, men da er det kun knappe 2 km igjen.

Siste sjekkpunkt-Øyungen

 Det går nedover i tett skog, ulendt, men godt terreng. Brått er løypa ute på grusvegen, en bom passeres og målgang anes til venstre ved porten til Skar leir.
Plassen krysses og endelig kan trette bein og et slitent hode finne hvile ved foten av Maridalsalpene.

Målgang-etter 82 km og 2.700 m


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar