Nordmarka

Nordmarka
Danmark fra Larkollen

søndag 5. mars 2017

Vinter, vinter og atter vinter

Trondheim, Nidelven med Gamle Bybro
Lysere dager, men fortsatt er det snø neste samme hvor jeg befinner meg ila uken. Ukens to første dager ble tilbragt i Trondheim som jeg av en eller annen grunn alltid trives veldig godt i. Sammenhengen kan være at jeg hadde knappe 6 fine år her ifm studier for knappe 25 år siden (det føles alledeles ikke så lenge siden, men det er det faktisk). De siste 6-7 årene har jeg vært flere turer til Trondheim ifm gjennomføring av kurs og jeg tar alltid med løpeutstyr for å ha muligheten til å gjenoppleve gamle løperuter. En av favorittene starter i Midtbyen og tar meg opp til Moholt og videre opp Jonsvannsveien tilhøydebrekket før nedstigningen til Jonsvann med retur samme vei. En fin løpetur på 15 km tur/retur.


Mandag ettermiddag, mens det fortsatt var litt lyst ute satte jeg kursen over Gamle bybro, gjennom Bakklandet og oppover mot Moholt. Litt spent innledningsvis på om kneet mitt ville tåle så mye asfaltløping(det gikk heldigvis bra).
Starten ved Pilgrimsgården
Bakkene oppover forbi Kristiansten festning er drøye, men jeg legger inn krabbegiret og kommer meg greit oppover. Litt før Moholt flater det mer ut og da er jeg ca halvveis. Omkjøringsvegen løper jeg under og deretter stiger det jevnt på mot vendepunktet mitt rett før Vikarauntjønn.
Underveis er det fint utsyn mot Trondheimsfjorden.
Den siste kneika er alltid lang og bratt, men det går opp også i dag.
Utsyn nedover fra vendepunktet.


Fornøyd løper ved vendepunktet


Så er det bare returen igjen og det virker alltid lettere, men av en eller annen mystisk grunn er den negative splitten bare på 1 min. Kald ble jeg også til tross for god bekledning og løping.

I slutten av uken biter vinteren seg fortsatt fast på Larkollen og selv om det ikke er mange cm så er det slitsomt hvitt ute.
På vei ut i skogen på søndag
Trøsten får være at underlaget er mykt selv om det er vått enkelte steder. Det er imidlertid alltid godt å komme ut i skogen-uansett når.
Fornøyd løper tross alt
Søndagens løpetur får meg inn på et nytt stiparti nord for Orefellen.
Orefellen
Jeg kommer da etterhevert inn på kjerrevegen som strekker seg fra Kurefjordveien til Støtvigveien.
Parti fra vegen mot Støtvigveien
Litt lenger fremme dukker jeg inn på en skogssti etter å ha passert et velkjent stidele.
Det positive med denne uken er at jeg har økt antall løpeøkter til 2. Fortsatt er jeg igang med romaskinen selv om 4 reisedager bringer antall økter ned i 2. Totalt 4 treningsøkter.
Hogstfelt i Støtvigskogen
Kneet er fortsatt samarbeidsvillig, men jeg holder på 2 løpeøkter i hele mars i kombinasjon med 4 roøkter pr uke. Etterhvert forsvinner vel også vinteren såpass at jeg kan finne sykkelen og trene med den ute. Likevel, en god uke.
Fornøyd etter en god treningsukeIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar