Nordmarka

Nordmarka
Danmark fra Larkollen

fredag 5. oktober 2012

Nordmarka Ultra Challenge 2012: Løpsleders beretning

Gjerdingen
Vakre Nordmarka.. Årets høydepunkt var kommet og 26 forventningsfulle og modige løpere var kommet til starten på Mylla dam en mørk, men fin morgen i slutten av september.

Utdeling av startnr grytidlig på Mylla dam
Tiden løper avgårde på morgenen løpsdagen og før vi alle vet ordet av står vi der på startstreken-klare til å gyve løs på den først utfordringen-den bratte motbakken gjennom granskogen til Bislingsætra som utgjør sjekkpunkt 1.

Løpslederen med siste informasjon før start

Starten går og løperne forsvinner ut i løypa. En tetgruppe på 7 personer har alvorlige hensikter og logger inn på Bislingsætra etter bare drøye 11-13 minutter. Resten starter litt mer moderat og klokker inn på rundt 45 minutter.
Det flater ut etter det og løypa går over våte myrer frem mot sjekkpunkt 2. Øyvind Simonsen(nr 2 i årets løp) trøkker skikkelig på og klokker inn på Syljusætra 3 minutter før vinner av årets NUC-Simen Vogt-Svendsen. Like bak der igjen kommer Christer Backmann, Wouter Hamelinck, Per-Einar Roth, Henrik Kvisgård og Martin Olafsen.
Rett før Kollern opplever Knut Grimstad det som alle frykter. Et fall får fatale konsekvenser idet han får øyet i en trerot. Knut kommer seg ned til Kalvedalen, blir hentet av ambulanse og tatt kyndig hånd om av helsepersonell. Knut er ved godt mot når jeg snakker med han senere på dagen-da ankommet Ullevål sykehus. Vi ønsker han alle God Bedring og håper å se Knut igjen i løypa om ikke lenge.
Ved Tverrsjøstallen-etter ca 16 km-er Øyvind  5 minutter foran Simen.

Simen stempler på Tverrsjøstallen etter 2t og 12 min
Ved sjekkpunkt 11-Roensæter, etter drøye 38 km, passerer Øyvind etter 5t og 14 m-fortsatt i teten. Simen kommer like bak, 5t 35 min. Bak der igjen klokker Christer og Wouter inn rett før 6t er passert. Roensæter er andre sjekkpunktet med sperretid og sistemann er Joakim og Bjørn stempler inn like etter 8t(sperretiden var 9t).
Etter en kraftig runde gjennom vakre Spålen dreier løypa mer rett sørover og mot Katnosa.
Vel halveis-42 km-passerer løperne Katnoshøgda hvor det stemples ved en lysning dyp inne i skogen.

Katnoshøgda, sjekkpunkt 12, etter 42 km
Løypa passerer vakre Katnosa hvor det stemples på Katnosa dam og fortsetter videre opp på Kjerkeberget, ned til Sandungen før den går over Kikutmassivet og frem til Kikuttoppen hvor post 16 og neste sperretid er(13t).

Kikuttoppen, sjekkpunkt 16, 611 moh

Utsyn fra Kikuttoppen sørover mot Bjørnsjøen
Øyvind er fortsatt i ledelsen og stempler inn etter 8t 37m. Simen er like bak-8t 53m.
Like bak tettrioen klokker Wouter og Christer inn rett etter 9t. Bak der igjen kommer Per-Einar, Henrik og Martin like etter 10t. Nesten helt bakerst i feltet har Kenneth, Bjørn, Joakim og Gus funnet hverandre og stempler inn like etter 12 t. De siste som sniker seg inn 14 minutter før sperretiden er Miriam, Ninette og Christian. Klokka har nå blitt nesten 18 og det begynner å skumre ute når løypa går bratt ned til Fyllingen og frem til Damtangen og neste sjekkpunkt.
Løypa fortsetter gjennom Osmarka, bratt opp over Kobberhaugene, ned til Bjørnholt og frem til neste sperretid som er etter 16t i Bjørnsjøhelvete.

Bjørnsjøhelvete, sjekkpunkt 19, motsatt side av hengebroen
Ved Bjørnsjøhelvete har Simen passert Øyvind-det skjedde før stempling på Kobberhaugene hvor stillingen var 1 minutt i favør av Simen. Her er forspranget økt til 7 minutter.
Begge klokker inn etter drøye 10,5t. Bak følger Wouter og Christer som skygger like etter 11t.
Rundt 13t stempler Per-Einar og Henrik inn med 10 minutters mellomrom.Etter knappe 15t stempler de siste inn på Bjørnsjøhelvete-mange av dem på alternativ post og får 30 minutters tilleggstid. Gus, Kenneth, Bjørn, Joakim, Christian, Miriam og Ninette. Disse 7 skulle etter dette løpe sammen i mål-like før makstiden på 18t.
Kamphaug er neste sjekkpunkt, ferden går videre over Kamphaugåsen og frem til Liggeren. Deretter er det østsiden av Øyungen og opp til siste sjekkpunkt drøye 1,5 km før målgang på Skar leir.

Første mann til mål er Simen Vogt-Svendsen-etter drøye 12t og 22min.

Simen-Vinner av årets NUC med medaljen i hånden

Simen kan fortelle om en fin tur gjennom Nordmarka. Et veldisponert løp med jevnt næringsinntak.
Rett etter 13t er passert dukker Øyvind opp og tar 2 plassen i løpet.

Øyvind rett etter målgang
Etter 13,5 t kommer Wouter og Christer som har fulgt hverandre som skygger gjennom hele løpet inn til mål.

Wouter og Christer ved målgang

Per-Einar, som var en av de som brøt i fjor fullfører etter knappe 15t.

Per-Einar og Olav

Etter det kommer Henrik, Martin og Massimo, fordelt over en drøy time-og alle sololøpere.

Henrik gratuleres med fullført løp av undertegnede

Martin gratuleres med fulført løp
Martin deltok i fjor og brøt løpet. Dette året hadde han forberedt seg grundig og fullførte etter en solid prestasjon.

Massimo de siste metrene før mål
Etter Massimo var det fortsatt mange løpere ute i løypa og det var en god følelse å se 7 hodelykter komme ned stien rett før mål og like før makstiden. Bjørn, Joakim, Gus, Christian, Kenneth, Miriam og Ninette kom sammen og klokket inn ca 10minutter før makstiden. Premien var velfortjent.Det var med stor tilfredshet jeg kunne konstatere at vi hadde levert et enda bedre arrangement enn fjorårets. 15 av 26 løpere var vel i mål-ingen var savnet. En halv time etter makstiden kom Ole-Edvin Nystad i mål. Han deltok også i fjor, men brøt da løpet. Godt å fullføre dette året.
Det varmet med mange gode tilbakemeldinger fra alle deltakerne. Det er for løperne vi gjør dette. Løpsdagen er kulminasjonen av langt, hardt og grundig arbeide gjennom hele året og det gjør godt å få gode tilbakemeldinger på arbeidet. Nå er det 1 år til neste gang. Vi ønsker alle velkommen tilbake og lover å levere ett enda bedre arrangement neste år.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar